Сомов: попереду у Дружби три фінали
08.05.2024

Герой 27-го туру у Другій лізі Іван Сомов поділився враженнями від розгромної перемоги над Карпатами-2 (5:2).

Фото: ФК Дружба


У минулому турі хтось із конкурентів Дружби не грав, хтось – втратив очки. Таким чином, перемога над львівською «двієчкою» отримала додаткове значення, а нападник Сомов, який забив тричі, по суті, її забезпечив. За підсумками звітного туру дебютант ПФЛ – Дружба – забезпечила собі медалі за підсумками сезону 2023/24. На журі Sport Arena та ПФЛ це справило велике враження при виборі найкращого гравця тижня.

Герой 27-го туру у Другій лізі Іван Сомов поділився з пресслужбою ПФЛ враженнями від розгромної перемоги над Карпатами-2 (5:2). Іван у цьому матчі відзначився дебютним хеттриком на професіональному рівні і допоміг Дружбі піднятися на друге місце.

- Щасливий, що став найкращим у турі, - говорить Іван. - Приємно, коли твою роботу відзначають авторитетні експерти. Дякую партнерам по команді, адже без них не зміг би досягнути такого результату.

- У минулому турі ви втратили перемогу над Звягелем. Наскільки болючим для вас був цей результат та які висновки були зроблені?

- Безумовно, були засмучені, адже втратили перемогу за декілька секунд до фінального свистка. Проте, у футболі таке часто буває, тому варто було якомога швидше про це забути і рухатися далі. Думаю, ми засвоїли, що не можна виключатись з гри ще кілька хвилин після фінального свистка

- З якими очікуваннями підходили до гри з Карпатами-2? Розуміли, що недооцінювати суперника не можна?

- Ми дуже ретельно розібрали суперника і чекали непростої гри. Карпати-2 - молода, амбітна команда. Вони грають у цікавий футбол, тому про недооцінки не йшлося. Ми суперників поважаємо, але завжди намагаємося грати у свій футбол.

- Вже на тринадцятій хвилині ви після передачі Куби головою відправили м’яч у сітку. Награєте такі комбінації?

- Дійсно, на тренуваннях відпрацьовуємо флангові подачі, намагаємося вдосконалити свою гру. Чудово, що наші напрацювання вдається реалізовувати вже під час гри.

- Після голу відчули, що суперник почав нервувати? Розуміли, що свого вже не віддасте?

- Відчув, що зможемо забити ще. Розуміли, що не варто зупинятися на досягнутому. Отримували від футболу задоволення.

- Ще до перерви ви у падінні головою забили свій другий гол у матчі. Пригадайте той епізод?

- В тому епізоді повинен був забивати на кілька секунд раніше. Грищенко чудовий віддав пас, але я влучив у поперечку. Добре, що Артем першим підібрав мʼяч і зробив подачу, а я вже в падінні переправив мʼяча у сітку.

- Від якого з трьох своїх голів отримали найбільше задоволення? Коли востаннє відзначалися хет-триком?

- Насамперед хочу відзначити свій третій гол, адже розіграли контратаку як по нотам.  Відправили Порохню у відрив по флангу і він чудово прострелив. Це мій перший хет-трик на професіональному рівні. До цього лише на область забивав по три голи. Досвід мені допомагає грати холоднокровно у ключових епізодах.

- Перемога дозволила Дружбі вийти на друге місце. Відчуваєте у собі сили поборотися за пряме підвищення у класі?

- У нас залишилося три гри, три фінали. Вважаю, що Дружбі під силу виграти всі три гри. Все в наших руках і ногах. Зробимо все, щоб досягнути бажаного результату.

- Який матч на вашу думку є поки що найкращим для Дружби у 2024 році?

- Переконаний, що найкращі матчі ще попереду. Було багато сильних ігор у виконанні Дружби, але межі досконалості не існує. Варто ще більше працювати, щоб радувати вболівальників грою та результатами.

- У наступному турі гратимете проти Кудрівки, яка відібрала очки в Звягеля. З огляду на це, недооцінки суперника не може бути?

- Безумовно, ми з максимальною відповідальністю підходимо до цього матчу. Знаємо, що Кудрівка міцний горішок і просто точно не буде. Вони в нашої команди відібрали очки у першому колі, тому мотивації точно не бракуватиме. Зробимо все, щоб набрати важливі три очки.

- Ви вже пограли у низці клубі. Де вдалося найбільше розкрити свій потенціал на даний момент. Можливо, про перехід у якийсь клуб ви жалкуєте?

- Поки найвищою моєю точкою в карʼєрі була перемога в Другій лізі у минулому сезоні з бузівською Нивою. Я ніколи ні про що не жалкую. Вважаю, що у кожному клубі здобув певний досвід, які мені допомагає.

- Які завдання ставите перед собою на заключні матчі у сезоні?

- Нам треба перемогти у кожному матчі. Віддам  всі свої сили, щоб досягнути цієї мети.

БЛІЦ

Народився в Алчевську, Луганської області

Вихованець ФК Сталь Алчевськ

Перший тренер – Музика Олександр Михайлович

Улюблений клуб? Стежу за командами, де грають українці.

Улюблений гравець? Всі мої кумири вже давно завершили кар’єру.

Мета у футболі? Зараз прагну з Дружбою виграти Другу лігу

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Перша ліга. "Бронза" Лівого Берега, повернення Металурга

Завершився дев'ятий тур весняної частини сезону у Першій лізі

Новини Другої Ліги

Звягель і ЮКСА проведуть заключні матчі в регулярному чемпіонаті. MATCHDAY! Анонс матчів 29-го туру Другої ліги

У неділю 29-й тур буде закритий трьома матчами

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. 9 тур. Анонс матчів групи Вибування

Сьогодні пройдуть усі п’ять матчів

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. Дев'ятий тур. Анонс матчів групи Чемпіонська

У суботу пройде вісім матчів