MATCHDAY! Анонс суботніх матчів 27-го туру Другої ліги
04.05.2024

Анонс матчів чергового туру сезону 2023/24 у Другій лізі.

Фото: ФК Карпати


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

Субота, 4 травня 2024 року

Дружба (Мирівка) – Карпати-2 (Львів)

12:15. м. Кагарлик, стадіон  «Дружба».

Арбітр: Воєвода Андрій

Дискваліфіковані: немає – немає

Третя команда чемпіонату проти шостої – між ними відразу 20 очок. У першому колі Дружба завдала розгромної поразки молодим львів’янам – 5:0 на їхньому полі. Звісно, саме команда господарів буде фаворитом цього протистояння.

Проте треба враховувати, що Дружба пройшла складну смугу матчів проти безпосередніх конкурентів. Зокрема, в минулому турі їй не вистачило лічених хвилин, щоб зберегти переможний результат у матчі з ПФК Звягель (1:1 у підсумку). Тепер на два очка вона відстає від другого місця й на чотири – від першого.

Карпати-2 посідають шосте місце, проте щільність в серединці така, що за 1-2 тури можна як зробити крок вгору, так і кілька вниз. Щоб залишатися найкращою «двієчкою» в турнірі, треба боротися за очки навіть із таким досвідченим суперником. У 2024 році підопічні Гнатіва на виїзді ще не вигравали – дві нічиї та поразка в Звягелі (0:2). А останньою за часом перемогою «левенят» в гостях була звитяга над іншим претендентом на медалі з Київщини – Чайкою (3:1 у листопаді).

Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 5:0 (+5)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Карпати-2 (Львів) - Дружба (Мирівка) - 0:5 (0:2)

Голи: 0:1 - Сомов, 35; 0:2 - Юзефович, 43; 0:3 - Порохня, 47; 0:4 - Грищенко, 56; 0:5 - Захаревич, 68


ПФК Звягель – ФК Кудрівка

12:45. м. Звягель, стадіон «Авангард».

Арбітр: Скрипник Максим

Дискваліфіковані: Панчишин Богдан, Чередниченко Ілля – немає

Найбільш статусний матч туру – друга команда проти п’ятої. Двох суперників єднає радикальність змін у 2024 році. ПФК Звягель, наприклад, вкотре змінив головного тренера. Вірт, який прийняв команду після помічника Шищенка – Гібалюка, здобув чотири очка із шести можливих на початку своєї роботи (перемога 2:0 над Карпатами-2 та вольова нічия в гостях у Дружби). При цьому при не зовсім порожньому лазареті тур ще й пропустять через перебір карток двоє провідних гравців господарів.

ФК Кудрівка під керівництвом Баранова набрала 10 очок у п’яти матчах. Якщо звягеляни без поразок у трьох останніх іграх, то у команди з Чернігівщини є дуже цікаве, як для середняка – дебютанта змагань, досягнення. Вже сім виїздів поспіль ще з вересня минулого року кудрівчани не програють в гостях. Зважаючи на максимальні завдання звягелян, які прагнуть повернути собі лідерство, це гарний подразник і гідний суперник. Хай у першому колі ПФК Звягель ще під керівництвом Шищенка і розгромив цю команду (тоді – під орудою Даценка).

Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 4:0 (+4)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ФК Кудрівка - ПФК Звягель - 0:4 (0:3)

Голи: 0:1 - Чередниченко, 28; 0:2 - Волинець, 29; 0:3 - Ндукве, 38; 0:4 - Лавренюк, 87


Кремінь-2 (Кременчук) – ФК Тростянець

14:15. м. Кременчук, стадіон Кремінь-Арена ім. О. М. Бабаєва.

Арбітр: Грицай Владислав

Дискваліфіковані: Сабієв Дмитро – Коваленко Максим

Зустрічаються аутсайдери: 14-та команда проти 12-ї, проте є важливий нюанс. Кремінь-2 відстає від найближчих конкурентів відразу на 14 очок, а ФК Тростянець випереджає своїх переслідувачів на 16 очок. Металург-2, який перебуває найближче за командою із Сумщини, вже не обжене її, тому що знявся з турніру.

У минулому турі ФК Тростянець вдома розділив очки з Локомотивом (1:1) у дебютному матчі після відставки Шаповалова – під керівництвом Прокопіненка. Дев’ять матчів поспіль не може виграти команда із Сумщини – ще з жовтня (з часу перемоги 2:0 над Реал Фармою в гостях). При цьому не можна сказати, що тростянчани безнадійні – з 9 матчів у безвиграшній серії відразу чотири вони завершили нічиїми.

Кремінь-2 – остання команда в усіх всеукраїнських лігах, яка не здобувала перемог у сезоні 2023/24. Востаннє вона вигравала в вересні 2022-го, розгромивши 3:0 київський Рубікон.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 1:2 (–1)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ФК Тростянець - Кремінь-2 (Кременчук) - 2:1 (2:0)

Голи: 1:0 - Гезело, 18; 2:0 - Яременко, 33; 2:1 - П'ятибрат, 54 (пен.)

* * *

Матч Металург-2 – Рух-2 (Львів) – –:+ завершиться технічною перемогою через зняття резервної команди запоріжців. ЮКСА (Тарасівка) пропускає тур через зняття з турніру Васту, а Локомотив (Київ)  – через непарну кількість команд.

 

Прес-служба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Перша ліга. "Бронза" Лівого Берега, повернення Металурга

Завершився дев'ятий тур весняної частини сезону у Першій лізі

Новини Другої Ліги

Звягель і ЮКСА проведуть заключні матчі в регулярному чемпіонаті. MATCHDAY! Анонс матчів 29-го туру Другої ліги

У неділю 29-й тур буде закритий трьома матчами

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. 9 тур. Анонс матчів групи Вибування

Сьогодні пройдуть усі п’ять матчів

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. Дев'ятий тур. Анонс матчів групи Чемпіонська

У суботу пройде вісім матчів