Теслюк: Рух-2 завжди грає з першої і до останньої хвилини
02.05.2024

ПФЛ і Sport Arena називають героя чергового туру в Другій лізі - це нападник Руха-2 Денис Теслюк

Фото: ФК Рух


Герой 26-го туру у Другій лізі Денис Теслюк поділився враженнями від дебютної перемоги львів’ян у 2024 році. Саме Теслюк у компенсований час забив переможний м’яч.

- Безумовно, мені дуже приємно, але не зміг би досягнути цього визнання без партнерів по команді, - говорить форвард. - Щасливий, що допоміг команді набрати надважливі три очки.

- Рух-2 до минулого туру не вигравав у 2024 році. Це у психологічному плані тиснуло на команду?

- Дуже хотіли нарешті виграти, щоб відчути більше впевненості у власних силах. Ми достатньо моментів створювали, але з реалізацією були суттєві проблеми. Над холоднокровністю у заключній третині поля нам ще багато варто працювати.

- У цьому сезону ви зіграли 698 хвилин в УПЛ. Досвід виступів в елітному дивізіоні допомагає вам розкривати свій потенціал в Другій лізі?

- Це дуже хороший та важливий досвід для мене. Виступи в УПЛ додають мені впевненості у власних силах. Роблю все, щоб прогресувати від матчу до матчу.

- У матчі проти Реал Фарми ваша команда створили низку моментів, але з реалізацією були суттєві проблеми. Не вистачало досвіду чи надвірне бажання теж негативно впливало?

- Дійсно, надмірне бажання у багатьох ігрових епізодах заважає гравцям нашої команди. Проте, ми ніколи не опускаємо руки і продовжуємо грати у свій футбол. Над реалізацією працюємо кожного тренування, але у грі не завжди все вдається.

- Які корективи вніс тренерський штаб у перерві? Здалося, що у другому таймі ваша команда заграла більш активно….

- Нам важливо було зіграти більш агресивно, притискати суперника до їхніх воріт. Не давали можливості одеситам спокійно виходити із захисту. Тренер сказав, що маємо вигравати і ми все ж досягнули цього результату.

- Погоджуєтеся з тим, що змогли вирвати перемога насамперед за рахунок віри у власні сили? Адже попри невдачі ви продовжували атакувати…

- Нам не було чого втрачати, тому з кожною хвилиною прагнули грати ще більш активно та агресивно. Ми повністю переважали суперника і хотіли все ж вирвати цю довгоочікувану перемогу. Рух-2 завжди грає з першої і до останньої хвилини.

- У компенсований час ви забили після передачі Михальчука. Пригадайте той епізод? Напевно, видихнули з полегшенням?

- Опинився там, де і має бути нападник. Зіграв на випередження і переправив м’яч у сітку. Відзначу дуже якісну передачу Мілана. Переповнювали позитивні емоції після голу, адже досягнули бажаного результату. Видихнули з полегшенням, але попереду ще багато роботи.

- На вашу думку, Рух-2 за потенціалом має бути в топ-6 чи нинішнє дев’яте місце є закономірним?

- Вважаю, що за грою наша команда має бути в топ-6, адже у багатьох матчах ми домінуємо. На жаль, реалізація підводить…

- Пригадайте свої виступи за юнацькі команди Волині. Що найбільше запам’яталося з того періоду у кар’єрі? З Віталієм Кварцяним не перетиналися?

- У Волині розпочався мій футбольний шлях. Пройшов у клубі всі вікові категорії. Щасливий, що мав можливість зіграти за основну команду Волині. Найбільше запам’ятався дебют за луцький клуб. Дякую Василю Сачку, який у мене повірив і надав можливість проявити себе. З Кварцяним ми знайомі, але він мене не тренував. Віталій Володимирович часто приходив на матчі ДЮФЛУ та міг вказати на мої помилки.

- Першим голом у професіональному футболі відзначилися 11 червня 2021 року проти Ужгорода. Наскільки пам’ятним для вас є цей гол?

- Наша команда тоді грала досить добре, переважали суперника. Був впевнений, що зможу реалізувати одинадцятиметровий. Дякую партнерам по команді, які довірили мені право пробити пенальті і забити свій дебютний гол. Ці емоції залишаються на все життя.

- Хто вас запросив до львівського Руху?

- Після початку повномасштабного вторгнення Волинь припинила своє існування, тому агент запропонував підписати контракт з Рухом. Над цією пропозицією довго не думав.

- Рік тому ви дебютували за Рух в УПЛ проти Дніпра-1. Напевно, це найбільше поки що ваша досягнення у кар’єрі? Які вас емоції тоді переповнювали?

- Для мене це було несподівано. Вийшов наприкінці поєдинку і відразу відчув, що це зовсім інший рівень. Швидкості на полі суттєво відрізнялися від юнацького футболу. Безумовно, був щасливий, що зміг дебютувати в УПЛ, адже давно мріяв про це.

- Поділіться своїми емоціями та враженнями від дебюту за молодіжну збірну проти однолітків з Німеччини? Задоволені своєю грою?

- Мене тоді переповнювали емоції, відчував себе щасливим. Ми грали у Німеччині, але на трибунах було багато українців. Всі нас підтримували і гнали вперед. Під час матчу дещо хвилювався, тому не зовсім задоволений собою. Для мене було честю представляти Україну у такому поєдинку.

- Що вам запам’яталося найбільше від того збору у молодіжній збірній під керівництвом Мельгоси?

- Це був дуже цікавий та важливий досвід для мене. Насолоджувався можливістю працювати з таким тренером. Найбільш пам’ятний момент – це сама гра проти Німеччини.

БЛІЦ

  • Народився у Луцьку
  • Вихованець ФК Волинь
  • Перший тренер – Дмитро Трефіловський
  • Улюблений клуб - Барселона
  • Улюблені гравці – Роберт Левандовський та Златан Ібрагімовіч
  • Мета у футболі? Прагну грати в топовому європейському чемпіонаті

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

Півзахисник Чайки Клименко: приємно забивати двічі. Але то вже історія

ПФЛ і Sport Arena називають героя 28-гшо туру в Другій лізі. Це півзахисник Чайки Владислав Клименко

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Восьмий тур. Яскраві голи (відео)

ТОП-5 голів груп «Чемпіонська» та «Вибування»

Новини Першої Ліги

Студенко: в заключних матчах Гірника-Спорт все залежить від нас

ПФЛ і Sport Arena називають героя восьмого туру в Першій лізі - це нападник Гірника-Спорт Студенко

Новини Другої Ліги

Лідери беруть своє! Підсумки 28-го туру Другої ліги

Помітні події 28-го туру Другої ліги