Кожухар: Карпати налаштовані виграти Першу лігу
30.04.2024

Герой шостого туру у Першій лізі Адрій Кожухар поділився враженнями від перемоги над Полтавою

Фото: ФК Карпати


Герой шостого туру у Першій лізі Адрій Кожухар поділився враженнями від перемоги над Полтавою, а також пригадав свої виступи закордоном. Нагадаємо, що за підсумками туру Карпати офіційно підвищилися у класі.

-  Не очікував, що переможу у цій почесній номінації, але безумовно, мене переповнюють позитивні емоції, - підкреслив футболіст. - Приємно, коли твою роботу оцінюють авторитетні спеціалісти.

- Перед матчем з Полтавою напевно не очікували, що зможете достроково саме після цього туру вийти до УПЛ?

- Взагалі про це не думав, адже для нас кожна гра важлива. Налаштовувалися перемогти і подарувати вболівальникам позитивні емоції. Щасливі, що змогли досягнути бажаного результату.

- Які висновки зробили після поразки від Інгульця? Напевно, ця невдача ще більше вас мотивувала перед виїздом до Полтави?

- Тренерський штаб вказав нам на помилки, проаналізували ретельно свою гру. Вважаю, що вдалося зробити правильні висновки. Насамперед нам було важливо реабілітуватися перед вболівальниками.

- Наскільки штучне покриття стадіону «Молодіжний» вплинуло на гру вашої команди? Як швидко вдалося адаптуватися?

- Напередодні вдалося провести передігрове тренування, щоб мати можливість звикнути до газону. На зборах майже два місяці тренувалися на газоні зі штучним покриттям, тому були до цього готові. Умови були однакові для обох команд.

- Пригадайте свої емоції після фінального свистка?

- Всіх переповнювали позитивні емоції, адже здобули важливу перемогу. Ще не знали як закінчилася гра Лівого берега, тому не розуміли, що вже після цього туру зможемо забезпечити собі вихід в УПЛ.

- Наскільки складно вам буде налаштовуватися на останні чотири тури, адже турнірної мотивації вже немає?

- Ми завжди мотивовані, тому з цим проблем жодних не буде. Команда налаштована виграти Першу лігу і рухатимемося до цієї мети. Карпати влаштує лише перемога у кожному матчі.

- Напевно, вам було приємно те, що на вас звернули увагу у збірній Молдові.  У країні, де ви народилися?

- Це означає, що моя кар’єра рухається у правильному напрямку. Така увага мотивувала мене ще більше працювати. Приємно, що запрошували грати за країну, де народився.

Фото: ФК Карпати


- Інтерес з боку Шерифа – це чутки у ЗМІ чи були такі розмови? Можливо, до вас зверталися з цього клубу?

- Жодних розмов зі мною не було. Зараз мої думки зосереджені лише на грі за Карпати. Зроблю все, щоб допомогти команді досягнути бажаного результату.

- У 2020 році ви підписали контракт з латвійської Валмієрою, але зіграли всього три матчі. Чому не вдавалося проявити себе у елітному латвійському клубі?

- Низка факторів на це вплинула. Пройшов збори разом з командою, але потім настали часи пандемії коронавірусу. Довелося у суді розривати контракт з Валмієрою. У клуба переді мною була суттєва заборгованість.

- Наскільки складно було адаптуватися до життя у новій країні чи з цим жодних проблем не було?

- Я досить непогано володію англійською, тому швидко адаптувався. Було непросто, адже рік не бачив свою сім’ю, але таке футбольне життя. З комунікацією всередині колективу жодних проблем не було.

- За словацький Земплін ви зіграли двадцять матчів. Відчували себе своїм у цьому колективі?

- До того тривалий час не грав, тому важливо було повернутися на професіональний рівень. Вдячний клубу, який надав мені таку можливість. Всередині колективу панувала невимушена та дружня атмосфера. На побутовому рівні вже почав навіть розмовляти словацькою. Досі спілкуюся з деякими футболістами із Земпліна. Вони мене запитують про ситуацію в Україні. Дякую їм за підтримку.

- Ви грали за юнацькі та молодіжні збірні України. Напевно, тепер головна мета – це виклик до національної збірної?

- Вважаю, що за національну збірну – це мрія будь-якого футболіста. Я багато працюю над собою, прогресую, але рішення ухвалює тренерський штаб головною команди країни. Мрії здійснюються, тому треба працювати, працювати та ще раз працювати.

- Який тренер справив на вас найбільше враження та кого із партнерів по командам можете відзначити?

- Безумовно, це Мирон Маркевич, який багато чого досягнув у футболі. Приємно працювати з таким авторитетним спеціалістом. Щодо партнерів, то насамперед відзначу Владислава Бабогло, в якого велике футбольне майбутнє. Ми з Владом вже досить давно знайомі, тому було приємно, що він підписав контракт з Карпатами. Багато часу проводимо з ним разом і це допомагає у комунікації на полі.

БЛІЦ

  • Народився у Кишиневі
  • Вихованець школи – одеського Чорноморця
  • Перший тренер? У  Чорноморці мені дуже допоміг Олександр Сергійович Лавренцов. Вдячний йому за те, що у 16 років вже потрапив до першої команди Чорноморця.
  • Улюблений клуб? Не можу якийсь  клуб виділити, адже більше слідкую за голкіперами. Слідкую за грою Аліссона, Едерсона, Облака, Ноєра, тер Штегена.
  • Улюблений гравець – Мануель Ноєр
  • Мета у футболі? Хочу зіграти у груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА.

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

Півзахисник Чайки Клименко: приємно забивати двічі. Але то вже історія

ПФЛ і Sport Arena називають героя 28-гшо туру в Другій лізі. Це півзахисник Чайки Владислав Клименко

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Восьмий тур. Яскраві голи (відео)

ТОП-5 голів груп «Чемпіонська» та «Вибування»

Новини Першої Ліги

Студенко: в заключних матчах Гірника-Спорт все залежить від нас

ПФЛ і Sport Arena називають героя восьмого туру в Першій лізі - це нападник Гірника-Спорт Студенко

Новини Другої Ліги

Лідери беруть своє! Підсумки 28-го туру Другої ліги

Помітні події 28-го туру Другої ліги