Кагарлик у центрі уваги. MATCHDAY! Анонс матчів 26-го туру Другої ліги
27.04.2024

Анонс матчів чергового туру сезону 2023/24 у Другій лізі.

Фото: ПФК Звягель


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

Субота, 27 квітня 2024 року

ФК Тростянець ‒ Локомотив (Київ)

12:15. м. Тростянець. Стадіон ім. В.П.Куца.

Арбітр: Васильченко Вероніка

Дискваліфіковані: немає – немає

Шоста команда поточного чемпіонату змінила головного тренера. ФК Тростянець напередодні оголосив про припинення співпраці з Валерієм Шаповаловим, який провів із нею міжсезонні збори та процес зібрання оновленої команди, очолював упродовж 26 турів. На матч проти столичного клубу склад господарів виставить асистент Шаповалова Володимир Прокопіненко (61-річний фахівець є третім за віком у поточному сезоні після 67-річного Володимира Безуб'яка з Руху-2 та 63-річного Юрія Ярошенка із вінницької Ниви).

Наразі ФК Тростянець не може виграти вже вісім матчів (від перемоги 2:0 над Реал Фармою ще в жовтні). За цей час клуб, який відновив виступи в ПФЛ, тричі зіграв унічию та п’ять разів програв – у тому числі, мінімально Карпатам-2 в 24-му турі. Локомотив, навпаки, виграв два поспіль останніх матчі та йде без поразок чотири тури підряд. Минулого тижня з рахунком 2:1 вдалося здолати вінницьку Ниву.

В першому колі в столиці ФК Тростянець поступився з мінімальною різницею в рахунку через автогол гравця, якого вже нема в його складі. Побачимо, яким вийде старт під орудою Прокопіненка.

Історія протистоянь у Другій лізі: 1: +0=0–1; 1:2 (–1)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Локомотив (Київ) - ФК Тростянець - 2:1 (1:1)

Голи: 1:0 - Тітаренко (пен.), 16; 1:1 - Грищенко, 35; 2:1 - Бринько (а/г), 90+3


Скала 1911 (Стрий) – ЮКСА (Тарасівка)

13:45. м. Стрий, стадіон  «Сокіл».

Арбітр: Садковський Ігор

Дискваліфіковані: немає – немає

Стрияни вже три тури поспіль знаходяться на шостому місці, хоча до того тривалий час були п’ятими. Звісно, за очками реально вже в цьому турі замахнутися на повернення на попередні рубежі. Проте для цього треба обігрувати одного з лідерів і фаворитів сезону. В першому колі ЮКСА розгромила свого нинішнього суперника, втім, після травми відновлюється автор першого голу того матчу Матеус.

Натомість, Скала 1911, при певній нерівності виступів, вдома грає успішно. Починаючи з осені вона не пропускала м’ячів на власному полі й набрала тут у 2024 році 66% від можливих очок (в тому числі з недавньою великою перемогою 4:0 над аутсайдером – Кременем-2). Підопічні Басараба – наймолодшого з чинних головних тренерів у дивізіоні – в минулому турі зазнали поразки на Київщині (Чайка переграла стриян – 2:0).

ЮКСА, в свою чергу, обіграла 4:0 Рух-2. Сім розгромних перемог здобула ця команда – більше (дев’ять) тільки у звягелян. Головне ж, поступово вливаються в гру «хрестоносців» їхні зимові новачки включно з легіонерами-дебютантами чемпіонату України з футболом. Все більше від них результативних дій, яскравих індивідуальних виступів і користі для команди Цимбала. Це важливо, адже ЮКСА розділяє перше місце зі Звягелем за рівності очок, випереджаючи команду з Житомирщини за особистими зустрічами, тож права на осічку немає.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:3 (–3)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ЮКСА (Тарасівка) - Скала 1911 (Стрий) - 3:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Матеус Пальяріні, 9; 2:0 - Габріель Гоуларт, 41; 3:0 - Габріель Гоуларт, 60


Дружба (Мирівка) – ПФК Звягель

14:30. м. Кагарлик, стадіон  «Дружба».

Арбітр: Козак Тарас

Дискваліфіковані: немає – немає

Третя команда першості приймає другу, між ними – всього лише два очка при матчі в запасі в господарів. Ось такий прекрасний матч готує нам субота в Другій лізі. В першому колі Дружба мінімально виграла на Житомирщині завдяки ранньому голу універсала Бандуріна – гравця з сильною запорізькою та дніпровською школою.

Дружба, починаючи від мінімальної поразки від Скали 1911 в жовтні, не знає поразок уже сім матчів поспіль (п’ять перемог і дві нічиї при вражаючому співвідношенні м’ячів 12:3). У 24-му турі підопічні Чирикала здолали Реал Фарму (2:0), а минулий тур пропускали – отримавши технічну перемогу над Металургом-2.

Стосовно звягелян, то вони виграли всуху два останніх своїх матчі (2:0 над Карпатами-2 в минулому турі). За результатами виїзних матчів вони є найкращими в Другій лізі станом на зараз (29 очок у 11 матчах на чужих полях), але всі ті досягнення – робота попередніх головних тренерів. Вірт вперше працюватиме з ПФК Звягель в гостях, це його лише другий матч на чолі нової команди після перемоги над земляками-львів’янами в минулому турі.

Кілька цікавих фактів про центральний матч туру:

• зустрічаються найкраща оборона та атака Другої ліги (Дружба пропустила лише 9 м’ячів у 20 реально зіграних матчах, тоді як ПФК Звягель забив 58 м’ячів у 21 поєдинку – 2,76 в середньому)

• в останніх двох матчах захисник звягелян Морговський оформив три результативних дії (два голи та один асист)

• 253 хвилини не пропускає воротар Дружби Татаренко (ще один матч – і це буде шоста за тривалістю «суха» серія сезону), це найдовший відрізок без пропущених м’ячів станом на зараз у дивізіоні

Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 1:0 (+1)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ПФК Звягель - Дружба (Мирівка) - 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Бандурін, 12

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Підлепенець: Карпати дуже хочуть виграти золоті медалі

У Першій лізі найкращим гравцем квітня 2024 року ПФЛ спільно з "УФ" визнали вінгера Карпат Підлепенця

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сьомий тур. Яскраві голи (відео)

ТОП-5 голів груп «Чемпіонська» та «Вибування»

Новини Першої Ліги

Плей-оф за право грати у Першій лізі: визначилися господарі поля

Відбулося жеребкування матчів плей-оф Першої ліги сезону 2024/25

Новини Другої Ліги

Сомов: попереду у Дружби три фінали

Герой 27-го туру у Другій лізі Іван Сомов поділився враженнями від розгромної перемоги над Карпатами-2 (5:2).