Постскриптум із перспективами. Друга ліга. MATCHDAY! 25-й тур. Анонс двох матчів понеділка
22.04.2024

Черговий тур закриє два матчі

Фото: ФК ЮКСА


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

Понеділок, 22 квітня 2024 року. 12:00. Одеса. Стадіон "Іван"

Реал Фарма (Одеса) ‒ ФК Кудрівка

Арбітр: Макаренко Євгеній

Дискваліфіковані: Щербак Нікіта – немає

Звітний тур завершується двома матчами – в Одесі та на Київщині. Реал Фарма починала 25-й тур на 12-му місці, маючи 19 очок при мінімальних відривах у таблиці. ФК Кудрівка входила в ігрові дні сьомою, але також із такими різницями в таблиці, які можна відіграти за один тур. Після матчів основної групи конкурентів дві команди спробують реабілітуватися за останні невдачі.

ФК Кудрівка в оновленому складі непогано починала весняну частину сезону, перебувала в непоганій безпрограшній серії, проте зазнала розгромної поразки від одного з лідерів – 1:7 від ЮКСА, при тому, що це був перший матч у 2024 році на рідному стадіоні на Чернігівщині.

Реал Фарма вперше навесні зіграла на виїзді (Дружба обіграла її 2:0 в Кагарлику), проте й у попередніх матчах їй не щастило витиснути максимум результату. Лише два очка набрали підопічні А.Пархоменка в останніх п’яти турах, хоча, справедливості заради, за календарем вони встигли в березні-квітні зіграти ледве не зі всіма лідерами.

У першому колі на Чернігівщині кудрівчани змогли переграти Реал Фарму – 3:1, але від того часу їхній склад дуже суттєво оновився, тож матч в Одесі буде, до певної міри, новим знайомством суперників.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 1:3 (–2)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ФК Кудрівка - Реал Фарма (Одеса) - 3:1 (3:0)

Голи: 1:0 - Скепський, 26, 2:0 - Гармаш, 35, 3:0 - Волошин, 43, 3:1 - Барсуков (пен.), 81


Понеділок, 22 квітня 2024 року. 14:00. Софіївська Борщагівка. НТБ "Колос"

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) ‒ Скала 1911 (Стрий)

Арбітр: Дубина Ростислав

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі Скала 1911 зуміла здобути перемогу над борщагівцями, тож для Чайки матч із одним із переслідувачів має важливе значення. Закріпившись на четвертому місці з відчутною перевагою від переслідувачів, підопічні Сизихіна при цьому мають також не мінімальне відставання від трійки лідерів.

Після перемоги 3:0 в Винниках над Рухом-2, ясна річ, Чайка спробує взяти реванш у їхніх земляків зі Львівщини – стриян. Скала 1911 навесні здобула сім очок у чотирьох матчах. У минулому турі здобула переконливу перемогу над аутсайдером Кременем-2 – 4:0. Це найбільш результативний матч для підопічних Басараба із середини вересня, тож, звісно, у столичну область вони їдуть із наміром здивувати навіть «грозу авторитетів», якою є старожил Другої ліги Чайка.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 1:2 (–1)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Скала 1911 (Стрий) - Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - 2:1 (1:1)

Голи: 1:0 - Іванченко, 36, 1:1 - Євстратенко, 45, 2:1 - Мазур, 87

Неділя, 21 квітня 2024 року. 12:30. м. Звягель, стадіон «Авангард».

ПФК Звягель – Карпати-2 (Львів)

Арбітр: Соловйов Віталій

Дискваліфіковані: немає – немає

Неділю в Другій лізі відкриє матч на Житомирщині. Звягеляни пропускали попередній тур, отримавши технічну перемогу над Металургом-2. Карпати-2, навпаки, зіграли домашній матч із ФК Тростянець, мінімально вигравши завдяки голу екс-запоріжця Іродовського – одного з успішних весняних новачків «двієчки» першолігового клубу.

Звягеляни після поразки від ЮКСА в центральному матчі 22-го туру реабілітувалися перемогою 3:0 в Одесі. Карпати-2 вони добре пам’ятають з осіннього матчу між суперниками, виграного на Львівщині (2:0). Проте, цікава деталь – ніхто з авторів голів не в строю в цій команді (Ндукве заслужив увагу з УПЛ, підписавши контракт із Поліссям, а Ващишин травмувався й за попередніми оцінками вибув надовго).

Проте є в господарів особлива мотивація. Від 17 квітня ПФК Звягель очолив новий головний тренер – чемпіон Першої ліги на чолі Вереса Юрій Вірт. Екс-голкіпер національної збірної України, Шахтаря, ФК Львів і низки інших вітчизняних клубів має стаж тренерської роботи і в Другій лізі – на чолі того ж Вереса, який він підвищував у класі.

Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 2:0 (+2)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Карпати-2 (Львів) - ПФК Звягель - 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Ндукве, 9, 0:2 - Ващишин, 62

Незабитий пенальті: Нестеров (Зв), 90 – воротар


15:00. м. Київ. Стадіон "ім. Баннікова".

ЮКСА (Тарасівка) ‒ Рух-2 (Львів)

Арбітр: Галіцин Роман

Дискваліфіковані: немає – немає

ЮКСА утримує лідерство при рівності з ПФК Звягель за додатковими показниками (особисті зустрічі). Це зобов’язує в кожному матчі грати тільки на перемогу, тим більше, пригадуючи, як у першому колі вдалося виграти в Руху-2 завдяки голам Матеуса та Ховайка.

Після прикрої домашньої осічки в 23-му турі (0:1 від Дружби) ЮКСА сповна реабілітувалася, здобувши розгромну перемогу на Чернігівщині (ФК Кудрівка програла – 1:7, це рекордна поразка цього клубу та найбільша виїзна перемога для «хрестоносців»). Першим хет-триком в історії клубу з Тарасівки відзначився Венді. Що цікаво, латиноамериканська прекрасна ватага ЮКСА поповниться півзахисником Сантьяго, який відбув дискваліфікацію за вилучення з Реал Фармою кілька турів поспіль.

Рух-2 поки не здобував перемог у 2024 році: після трьох нічиїх поразка від Чайки (0:3 на власному полі). Наразі резервна команда клубу УПЛ перебуває на 9-му місці, проте в випадку успіху може скоротити відставання від конкурентів і покращити своє положення в таблиці.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:2 (–2)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Рух-2 (Львів) - ЮКСА (Тарасівка) - 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Матеус Пальяріні, 32, 0:2 - Ховайко, 88


 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Перша ліга. "Бронза" Лівого Берега, повернення Металурга

Завершився дев'ятий тур весняної частини сезону у Першій лізі

Новини Другої Ліги

Звягель і ЮКСА проведуть заключні матчі в регулярному чемпіонаті. MATCHDAY! Анонс матчів 29-го туру Другої ліги

У неділю 29-й тур буде закритий трьома матчами

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. 9 тур. Анонс матчів групи Вибування

Сьогодні пройдуть усі п’ять матчів

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. Дев'ятий тур. Анонс матчів групи Чемпіонська

У суботу пройде вісім матчів