Ще один суперматч – уся увага на стадіон імені В.Баннікова. MATCHDAY! 23-й тур. Анонс матчів Другої ліги
12.04.2024

Усі матчі 23-го туру пройдуть в один день

Фото: ПФК Дружба


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

12 квітня

12:00. м. Тростянець. Стадіон ім. В.П.Куца.

ФК Тростянець ‒ Нива (Вінниця)

Арбітр: Грицай Владислав

Дискваліфіковані: немає – Ничипоренко Олег

Тур відкриє матч, важливий для нижчої половини таблиці. ФК Тростянець весняну частину сезону розпочав із нічиєї з Рухом-2 (0:0) і домашньої поразки від Скали 1911 (0:1), отже, знаходиться в очікуванні як своєї першої перемоги в офіційних матчах 2024 року, так і першого голу. Наразі команда господарів знаходиться на передостанньому місці, проте достатньо не програти, щоб потіснити туди Металург-2 (який знявся зі змагань).

Вінничани набрали навесні два очка при унікальному показнику – жодного забитого, жодного пропущеного м’яча. Нива відіграла внічию зі Скалою 1911 (0:0) та Карпатами-2 (0:0). При цьому безпрограшна серія підопічних Ярошенка, добре відомого на Сумщині фахівця, складає вже п’ять матчів і триває з перших чисел листопада (1:4 з ПФК Звягель).

Між собою в Вінниці суперники зіграли теж внічию. Тож маємо небезпідставні сподівання, що нулі в найважливіших їхніх показниках цього року ліквідуються за один цей матч.

Історія протистоянь у Другій лізі: 1: +0=1–0; 1:1 (0)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Нива (Вінниця) - ФК Тростянець - 1:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Шаповал, 19; 1:1 - Швець, 73


12:15. м. Кременчук, стадіон Кремінь-Арена ім. О. М. Бабаєва.

Кремінь-2 (Кременчук) – Рух-2 (Львів)

Арбітр: Галіцин Роман

Дискваліфіковані: немає – Дуць Ігор

Зустрічаються «двієчки» – резервні команди своїх клубів (Кремінь виступає в Першій лізі, Рух – в УПЛ). Але в турнірному плані, попри відносно невелику різницю в середньому віці гравців (19,2 – 20,6), це дуже різні команди з дуже різними турнірними амбіціями. Розберемо факти.

Кремінь-2 у минулому турі програв ФК Кудрівка (2:4 на виїзді), це сьома поспіль поразка аутсайдера починаючи з листопада місяця. В усіх лігах чемпіонату України серед дорослих команд тільки цей резервний склад не знає ще перемог у сезоні 2023/24 – 36 матчів (+0=3-33; 14:96) від 10 вересня 2022 року.

Що ж стосується львів’ян, то Рух-2 розділяє з вінницькою Нивою 8-9 місця за рівністю очок і може за один тур зробити кілька кроків вгору по турнірній таблиці. В останніх трьох турах молодь Руху не програє, проте набрала лише п’ять очок із дев’яти можливих. У 2024 році Рух-2 ще не вигравав – нічиї з ФК Тростянець (0:0 вдома) та Локомотивом (2:2 вдома).

У першому колі Рух-2 здолав кременчуківців на власному полі, проте цікавий момент: автор другого голу в матчі, досвідчений оборонець Дуць, анонсований тур пропускає через перебір карток.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:2 (–2)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Рух-2 (Львів) - Кремінь-2 (Кременчук) - 2:0 (1:0)

Голи: Рогачов, 18, Дуць, 90


12:30. м. Одеса, стадіон  «Іван».

Реал Фарма (Одеса) ‒ ПФК Звягель

Арбітр: Макаренко Євгеній

Дискваліфіковані: Дмитрієв Герман – Чередниченко Ілля

Друге місце в гостях у десятого – а між ними 25 очок різниці. В першому колі ПФК Звягель ще під керівництвом Шищенка завдав Реал Фармі розгромної поразки – 4:0. Якою може бути інтрига цього матчу?

Перше – це непоступливість Реал Фарми, суперника своєрідного та несхожого ні на кого. Уже навесні одесити встигли піднести сюрприз, призупинивши ходу ЮКСА (1:1 вдома), далі розійшлися миром із Карпатами-2 (також 1:1 на своєму полі). Звісно, господарі не проти ще раз дати справжній бій суперникам із верхньої частини турнірної таблиці.

Фото: ПФК Звягель


Друге – це обставини гостей. ПФК Звягель у минулому турі зазнав поразки від головного конкурента (0:2 від ЮКСА), втративши лідерство. 8 матчів із початку жовтня тривала безпрограшна серія команди із Житомирщини. Проте при існуючій щільності в таблиці, а також маючи на один матч менше, звягелянам треба вигравати й вигравати, зберігаючи шанси на повернення лідерства.

Історія протистоянь: 3: +1=0–2; 1:5 (–4)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ПФК Звягель - Реал Фарма (Одеса) - 4:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Волинець, 45+1, Ндукве, 60, 3:0 - Ндукве, 73, 4:0 - Майтак, 83


12:30. с. Демидів. Стадіон «Діназ».

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) ‒ ФК Кудрівка

Арбітр: Соловйов Віталій

Дискваліфіковані: Шакун Дмитро – немає

Це буде одне з найбільш рівних протистоянь – четверте місце проти шостого (щоправда, за очками розрив значний – 11). Чайка заслужила реноме «грози авторитетів» – у стартових матчах весни вона почергово відібрала очки в фаворитів сезону (2:2 із ПФК Звягель вдома, 1:1 із Дружбою на виїзді). Загалом безпрограшна серія підопічних Сизихіна триває вже три тури – від середини листопада.

Стосовно ФК Кудрівка, то оновлена команда в минулому турі завдала поразки Кременю-2 (4:2 з дублями зимових новачків – Євтушенка з савинецької Олімпії та Зоренка з волочиського Агробізнеса). До того була стратегічно важлива нічия з Локомотивом (0:0). Загальна безпрограшна серія команди з Чернігівщини налічує вже чотири матчі.

В першому колі ФК Кудрівка обіграла петропавлівськоборщагівців, але більшості гравців з того складу, включаючи автора переможного голу Коваля, в складі гостей нині нема. Чайка, навпаки, більшою мірою стабілізувала склад. Єдине – через перебір карток цей тур пропускає півзахисник Шакун.

Історія протистоянь: 4: +2=1–1; 5:7 (–2)

Із них у Другій лізі: 3: +2=1–0; 5:2 (+3)

Матч першого кола:

ФК Кудрівка - Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Коваль, 75

Незабитий пенальті: Емере (ЧПБ), 22 – воротар


13:00. Київська обл. Стадіон «Лівий Берег».

Локомотив (Київ) ‒ Скала 1911 (Стрий)

Арбітр: Артеменко Артем

Дискваліфіковані: –

Столичний клуб вдруге поспіль зіграє з суперниками зі Львівщини. В минулому турі підопічні Лазоренка зрівняли рахунок пізнім голом екс-стриянина Мордаса в матчі з Рухом-2 (2:2 на виїзді), загалом уже чотири тури не виграють «залізничники», набравши два очка (обидва – навесні).

Що стосується стриян, то в минулому турі завдяки голу Ралюченка підопічні Басараба здобули перемогу на Сумщині – над ФК Тростянець. Тільки перемога гарантує Скалі 1911 збереження п’ятої сходинки. Тож, аналізуючи досвід першого кола, вона спробує знову вдало зіграти проти Локомотива.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 1:4 (–3)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Скала 1911 (Стрий) - Локомотив (Київ) - 4:1 (3:0)

Голи: 1:0 - Пучковський, 18, 2:0 - Авер'янов, 23, 3:0 - Пучковський, 25, 4:0 - Іванченко, 74, 4:1 - Козішкурт, 88


14:30. м. Київ. Стадіон "ім. Баннікова".

ЮКСА (Тарасівка) ‒ Дружба (Мирівка)

Арбітр: Козак Тарас

Дискваліфіковані: Гехейру Рібейру Дос Сантос Венді, Сантьягу Мендонса Росіан Фернанду – Юречко Ігор

Лідер проти третьої команди першості – між ними п’ять очок різниці при двох матчах у запасі в переслідувача. У першому колі Дружба здобула вольову перемогу, тож, у випадку, якщо колись вона здобуде рівність за очками з ЮКСА – матиме перевагу за особистими зустрічами. Це прекрасно розуміє новий лідер. Після надзвичайно важливої перемоги над ПФК Звягель підопічні Цимбала одноосібно очолили таблицю – вперше з осені.

Стосовно Дружби, минулий тур не приніс їй задоволення. Нічия 1:1 із Чайкою – це втрачений шанс наздогнати за очками звягелян, які залишаються на другому місці. Безпрограшна серія мирівчан складає 5 матчів, їхніх суперників – 11. ЮКСА востаннє програвала в середині вересня. Якраз своєму нинішньому супернику. Якщо гостям не допоможе захисник Юречко (автор переможного голу в першому колі!), то в господарів дві втрати – залишається поза грою за вилучення в Одесі залишається бразильський півзахисник Сантьягу Росіан, а його земляк – нападник Венді Вава – пропустить цей тур через перебір карток.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 1:4 (–3)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Дружба (Мирівка) - ЮКСА (Тарасівка) - 2:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Синьогуб, 41; 1:1 - Казаков, 75; 2:1 - Юречко, 90+6

* * *

Матч Металург-2 – Карпати-2 (Львів) – –:+ завершиться технічною перемогою львів'ян через зняття резервної команди запоріжців.

 

Прес-служба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Перша ліга. "Бронза" Лівого Берега, повернення Металурга

Завершився дев'ятий тур весняної частини сезону у Першій лізі

Новини Другої Ліги

Звягель і ЮКСА проведуть заключні матчі в регулярному чемпіонаті. MATCHDAY! Анонс матчів 29-го туру Другої ліги

У неділю 29-й тур буде закритий трьома матчами

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. 9 тур. Анонс матчів групи Вибування

Сьогодні пройдуть усі п’ять матчів

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. Дев'ятий тур. Анонс матчів групи Чемпіонська

У суботу пройде вісім матчів